11. 7. 2024

Promocija zdravega življenjskega sloga

V sklopu certifikata Družbeno odgovoren delodajalec in programa Promocije zdravja na delovnem mestu smo 10. in 11. julija 2024 v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Antona Drolca Maribor in Centrom za krepitev zdravja organizirali delavnici za zaposlene v Lovrencu na Pohorju, kjer je naša proizvodnja in Limbušu, kjer sta uprava in režija.

Organizirani sta bli dve delavnici

Na delavnici 10. julija v Lovrencu na Pohorju so zaposleni izvedeli več o zdravem življenjskem slogu, o zdravi prehrani, primerni telesni dejavnosti, skrbi za duševno zdravje ter škodljivemu vedenju kot sta kajenje in pitje alkohola. Delavnice se je udeležilo 11 zaposlenih.

Naslednji dan smo izvedli aktivno delavnico test hitre hoje v Limbušu. 22 zaposlenih je testiralo svojo kondicijsko pripravljenost. Strokovnjaka s področja fizioterapije ter medicinska sestra so pripravili traso, merili čas, prehojeno razdaljo ter krvni tlak pred in po opravljeni hitri hoji. Pri interpretaciji rezultatov testiranja so upoštevali: spol in starost ter posledično opredelili kondicijsko pripravljenost posameznika ali je ta pod povprečjem, povprečna ali nad povprečjem. Strokovnjaki so zaposlenim tudi podali nasvete, kako spremljati, ohraniti in izboljšati svoje zdravje.

Zaposleni so izrazili željo, da podoben test še ponovimo.