27. 2. 2024

Tipske montažne hiše združujejo inovativne in trajnostne rešitve

  • Tipske montažne hiše so objekti prihodnosti, saj se ponašajo s številnimi prednostmi. V marsičem prekašajo zidane objekte in prav to je razlog, zakaj se vedno več kupcev odloča za leseno montažno gradnjo. Vrednota, ki jo v našem podjetju izjemno cenimo, je »zeleno-vativnost«, kar se odraža v naših objektih.

    Ker si želimo, da bi prav vsak imel priložnost uživati v trajnostnem in zdravem življenjskem okolju, uporabljamo lokalne materiale in tako z inovativnimi in trajnostnimi dejanji skrbimo za nizek okoljski odtis na vseh področjih svojega poslovanja. Gradimo objekte, ki se zoperstavljajo vplivu časa, saj ves čas stremimo k odličnosti.
V čem tipske montažne hiše prekašajo zidane objekte?

Zidana gradnja je nekoč veljala kot edina možna rešitev, danes pa je situacija precej drugačna. Za zidano gradno so namreč značilne marsikatere slabosti. Vas zanima, zakaj so lesene tipske pritlične hiše boljša izbira?

Z gradnjo tipske hiše na ključ boste prihranili veliko časa

Prav vsak, ki začenja razmišljati o novem domu, si želi, da bi se ves projekt odvil čim hitreje. V hitrem tempu življenja je večletno čakanje na vselitev milo rečeno zoprno. Tipske montažne hiše po drugi strani odlikuje hitra realizacija, saj so elementi v proizvodnji dokončani le v 2 dneh! Tudi sama gradnja je neprimerljivo hitrejša od zidane. Si lahko predstavljate, da je montaža, vključno z vgrajenim stavbnim pohištvom, dokončanimi krovsko kleparskimi deli in dokončanim fasadnim sistemom, zaključena le v 3 tednih? To pomeni, da so tipske pritlične hiše pripravljene na vselitev v manj kot 2 mesecih. Če jih primerjamo z zidano gradnjo, je to kar 3x hitreje!

Privarčevali pa ne boste le časa, temveč tudi denar. Če izberete tipsko hišo na ključ, bodo vaši stroški zares nizki, saj je objekt že oblikovan. Ker je celoten postopek standardiziran, so stroški gradbenega projekta znani že pred začetkom del. Tega za zidano gradnjo ne moremo reči. Predvidljivost je pomembna prednost, saj imate pregled nad celotnim projektom, obenem pa vas ne presenetijo nepredvideni stroški.

Tipske montažne hiše izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti
  • Prednost lesene gradnje in s tem prednost tipskih pritličnih hiš je celovit pristop. Že tekom proizvodnje je namreč skrbno vgrajeno stavbno pohištvo, predpriprava za okenske police in žaluzije, izolacija fasade, balkonska vrata in predpriprava za elektro in strojne inštalacije. To nam ne omogoča le hitrejšega zaključka del, temveč tudi veliko boljši nadzor kakovosti kot pri zidanih objektih. Ves naš gradbeni sistem in tehnološki postopki so v skladu z najvišjimi mednarodnimi standardi, poleg tega pa so certificirani s strani uglednih in neodvisnih institucij (Pasivna hiša, ETA, CE). Ker jamčimo za konstrukcijsko trdnost in varnost ter nudimo garancije za vgrajemo opremo in kasnejšo oskrbo, se ponašamo z zasluženim ugledom.
Tipske pritlične hiše so prostornejše od zidanih

Za leseno konstrukcijo le značilno, da so stene tanjše. To pomeni, da se tipske montažne hiše ponašajo z več bivalnega prostora v primerjavi z masivno konstrukcijo. Ta razlika nikakor ni zanemarljiva, saj 10 % več bivalnega prostora v povprečni enodružinski hiši pomeni pridobitev prostora za približno 8 m2 na nadstropje.

To je zares velika prednost, sploh če ste prostorsko omejeni. Ker uvajamo tudi inovacije pri uporabi in oblikovanju notranjega prostora, vam zagotavljamo, da je bivanje v naših objektih lahkotnejše in srečnejše. Tudi, če ne boste odločili za objekt po meri, temveč za tipsko hišo na ključ, boste zaživeli v vašem sanjskem in prostorem domu.

Kaj sploh so tipske hiše na ključ?

Zavedamo se, da je gradnja novega doma eden večjih projektov v našem življenju, zato smo se odločili, da stvari malce poenostavimo. Gradbene faze smo združili v zaokrožene pakete, s čimer smo dosegli lažje razumevanje ter preprostejšo končno odločitev. Odločite se lahko za: montažo elementov, zunaj dokončan objekt, delni ključ ali ključ v roke. Ko govorimo o tipskih, torej že oblikovanih objektih na ključ, se lahko posvetimo le zadnjima dvema paketoma.

Delni ključ pomeni, da so narejena večja gradbena dela, a hiša vseeno še ni dokončana. Potrebna so še sanitarna in notranja slikopleskarska dela, talne obloge, keramičarska dela, notranje stopnice in notranja vrata. Tipske montažne hiše v fazi delni ključ še niso povsem pripravljene na vselitev.

Nasprotno pa velja za tipske hiše na ključ, pri katerih poskrbimo za praktično čisto vse. Vse kar boste morali storiti sami je, da boste vgradili notranja vrata. Z vsemi ostalimi deli in izvajalci ne boste imeli nobenega opravka, kar pomeni, da boste tekom gradnje popolnoma brezskrbni. Prav iz tega razloga se kar 9 od 10 kupcev odloči za izvedbo hiše na ključ.

Zakaj izbrati naše tipske pritlične hiše?

Smo najnaprednejši in največji slovenski proizvajalec za gradnjo hiš s sistemskimi rešitvami. Gradimo kakovostne objekte z inovativnimi rešitvami, zato se lahko pohvalimo z neprekosljivim znanjem, strokovnostjo in izkušnjami na področju gradnje montažnih lesenih objektov. Če se boste odločili za nas, boste pozitivno vplivali na podnebje in okolje. Vaš ogljični odtis bo manjši, kot če bi se odločili za zidano gradnjo.